Kommunfastigheter i Arboga tecknar avtal för byggnation av ny grundskola

Publicerad

Grafiskt framtagen bild som visar elever med ryggsäckar framför en skolbyggnad.

Det kommunalägda bolaget Kommunfastigheter i Arboga AB och företaget ByggPartner har tecknat avtal om att i samverkan uppföra en ny grundskola.

Samverkansavtalet, ett så kallat partneringsavtal, innebär att skolan kommer att byggas i samarbete mellan ByggPartner och Kommunfastigheter i Arboga. Kommunens samlade organisation har varit delaktiga i utrednings- och projekteringsprocessen vilket medför att samtliga verksamhetsområdens intressen beaktats.

– Att vi nu har tecknat avtal innebär att vi sätter ramarna för samarbetet och att byggnationen snart kan inledas, säger Magnus Andersson, vd för Kommunfastigheter i Arboga AB.

I projektet ingår bland annat hemklassrum, anpassad grundskola (tidigare grundsärskola), fullstor idrottshall, verksamhetsanpassad utemiljö samt skyddsrum. Beslutad ekonomisk investeringsram för projektet är 444 miljoner kronor.

Grundskolan planeras att vara klar för inflyttning under första halvåret 2026 och skolundervisningen beräknas att starta under höstterminen samma år.

Nyheten uppdaterad 17 april 2024