Länktips för barn och unga

Länksamlingar innehåller utvalda och sorterade länkar inom olika ämnesområden. Dessa är bra att söka i om du letar efter flera webbplatser inom ett visst ämnesområde. Innehållet i länksamlingar är ofta granskat av en eller flera personer.

Bibblan guidar
Malmö stadsbibliotek står tillsammans med Kungliga biblioteket bakom Bibblan guidar. Här hittar du en samling med databaser och webbplatser som valts ut och granskats av bibliotekarier på svenska bibliotek.


Länkskafferiet
Länkskafferiet är en samling länkar till informationskällor på Internet. De är utvalda och granskade av lärare och bibliotekarier. Alla skolans ämnen är sökbara och ordnade i teman, efter ålder och språk. Passar från 7 år och uppåt. Gratistjänst från Skolverket.


SO-rummet
SO-rummet är en gratis digital lärresurs och ett länkbibliotek för skolans samhällsorienterade ämnen: historia, religionskunskap, geografi och samhällskunskap.
Länksamlingen hänvisar endast till granskade artiklar och webbsidor på svenska. Målgrupp är elever och lärare på högstadiet och gymnasiet.


Unga fakta
Unga fakta är "En sajt för nyfikna unga och gamla baserat på lekfullt lärande." Här hittar du 3000 av Skolverket kvalitetsgranskade sidor i alla möjliga ämnen.


UR barn

Lär dig om vulkaner, rymden, människokroppen och mycket mer på Utbildningsradions sida för barn och unga. 

 

 

Söktjänster

En söktjänst är en webbplats som gör det möjligt att söka efter innehåll på internet.


CC Search

Med Creative Commons Search kan du lätt söka efter bilder med rättigheter som tillåter användning i olika sammanhang. Förutom Googles bildsök kan du även söka på Flickr, Pixabay, Sound Cloud och fler tjänster.


DuckDuckGo
Då du använder Googles tjänster sparar Google en del privat information om dig. DuckDuckGo är en sökmotor som låter dig söka anonymt på internet och inte sparar information om dina uppgifter och sökningar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: