Bibblix: en bok-app för barn

Bibblix är en läs- och tips-app för smarta mobiler och surfplattor. Den är gjord för dig som är 6 till 12 år, men det finns också många ungdomsböcker att läsa i appen.
Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips. Det finns cirka 2500 böcker att välja bland.

Bibblix har utvecklats av Malmö stadsbibliotek och Stockholms stadsbibliotek i samarbete med Kulturrådet. För att använda appen behövs bara ett lånekort från Arboga bibliotek. 

Hitta en bok

Det finns flera sätt att hitta en bra bok i Bibblix. Kolla i nyhetslistan, eller sök bland böcker på ett särskilt tema. Du kan också skriva in namnet på en bok eller en författare i sökrutan.

När du hittar en bok du vill läsa - klicka på den. Då får du veta vad den handlar om, hur många sidor den har och om den har bilder. Om boken hör till en serie får du veta vilken bok som kommer före och efter.

De flesta böcker kan du läsa direkt i Bibblix.

Fem böcker i veckan

Du får låna och läsa fem böcker i veckan. Varje lån har du i fyra veckor. De böcker du har lånat syns i din profil.

Listor

Ifall du hittar en bok som du vill läsa senare eller om du vill komma ihåg vilka böcker du har läst - gör en lista!

Hundratals boktips

I Bibblix finns det också tips på böcker som du kan låna på ditt vanliga bibliotek, böcker som bara finns i pappersformat. Du kan söka efter dem i bibliotekskatalogen.

Kom igång – gör så här:

Ladda ner appen Bibblix från Google Play eller App store. Den är gratis och du kan ha den i en smart mobil och på en surfplatta.
För att logga in behöver du ditt lånekort och den pinkod du använder när du lånar böcker på biblioteket. Prata med bibliotekspersonalen om du vill ha hjälp med inloggning.

Skapa en profil och logga in

Skärmbild från Bibblix.

  • Öppna Bibblix. Klicka på den gröna pricken där det står Ny användare. Välj en profilbild och skriv in ditt namn eller ett alias, klicka på spara.
  • Nu ska du skriva in ditt lånekortsnummer. Det finns på baksidan av ditt lånekort. Skriv alla siffror efter varandra, utan mellanrum.
  • I rutan nedanför skriver du pinkoden du använder för att låna på biblioteket. Klicka på knappen ”Spara”.
  • Nästa gång du öppnar Bibblix på samma surfplatta eller mobil är det bara att klicka på din profil. Du kan logga in med samma lånekort och profil på flera olika plattformar.
  • Det går också bra att logga in med flera lånekort och profiler på en och samma plattform. Då kan du klicka på växla profil när du vill byta.
  • Om du vill kan du ställa in en särskild ålder för din profil. Då blir dina sökningar styrda till böcker för den åldern.


Skärmbild från Bibblix.

 

Böcker på andra språk

I Bibblix finns bara böcker på svenska. Böcker på andra språk hittar du på sidan Världens bibliotek.

Frågor och hjälp med problem

På Bibblix webbsida finns svar på några vanliga frågor.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: