Arboga-ambassadör Joakim Lindquist

Actiondriven hemvändare


Joakim Lindquist gillar fart. Det märks när han beskriver sin roll som VD på telematikföretaget TelliQ AB i Arboga. Men det märks också när han berättar om sin passion för alpin skidåkning, den som faktiskt en gång i tiden föddes i Teknikbacken tillsammans med Arboga Alpina, där Joakim under sin ungdom var tävlingsåkare.

Kanske är det samma vinnaranda som fortfarande driver honom.

- Jag tror min styrka är jag har ett jäkla engagemang”, säger han. ”Och så tycker jag att det är riktigt kul att vinna.


Men enligt Joakim är TelliQs framgång en kombination av flera faktorer: Han beskriver en verksamhet som ligger rätt i tiden, men också en framgångsrik kombination av värdefull kompetens inom teknik och ingenjörer tillsammans med sälj- och marknadsföring.


- Vi är bra på att leverera komplexa uppkopplade lösningar och att paketera dem smart och begripligt för företagaren.

Och just det där med marknadsföring är något som Joakims hjärta klappar lite extra för, och som också har varit en central del genom hela hans karriär.


- I mina tidigare jobb har jag fått se världen, jag har rest i USA, i Asien och Europa och fått träffa mycket människor, bland annat genom alla de mässor jag har besökt.

Men kanske var det ändå så att den där värdefulla kunskapen grundlades just precis här, i Arboga.


- Min pappa hade Lindquist Sport här i stan, där jag fick hjälpa till och lära mig massa bra kund-och företagsvärderingar, säger Joakim. Och många år senare var det längtan till småstadslivet som också tog honom tillbaka hit.


- Det var väl det där klassiska, att Helena och jag ville hemåt när det var dags att bilda familj. Men jag trivs superbra, det är en lugn stad med genuin historia och inte minst med grymt bra fritidsutbud. Jag menar, var annars hittar man en skidbacke mitt i stan? Jag är stolt över min hemstad och brukar berätta om Arboga var jag än befinner mig i världen. Jag tror faktiskt också att våra medarbetare tycker det är coolt att ett framgångsrikt företag som TelliQ är, har sin bas i en så pass liten stad.

Och trots att Joakim beskriver sig som tävlingsmänniska trivs han när han får skapa framgång tillsammans med andra.


- Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss, säger han och menar att TelliQ även i framtiden kommer behöva rekrytera kompetens för att fortsätta förnyas och växa.


- Jag vill bygga verksamheten tillsammans med andra och lägger gärna tid på att lyssna på andras synsätt. Jag gillar att se människor utvecklas.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: