Inflyttad - Ulla-Britt Olsson

Ulla-Britt Olsson, kanslichef på Arboga Golfklubb, älskar den mysiga stadskärnan i Arboga. Steget att lämna torpet med skogstomt i Strömsholm för att flytta in till Arboga var inte svårt. I nybyggda stadsdelen Åbrinken intill åkröken har hon och maken kvar det naturnära, men i mysig stadsmiljö.

- Jag tycker om de här små affärerna i den jättemysiga stadsmiljön. Arboga har en trevlig och lockande atmosfär med alla kullerstensgator och de fina småbutikerna. Det är lätt att lära känna folk här och man träffar alltid på folk man känner på promenaderna, säger hon.

Golf är Ulla-Britt Olssons stora passion. Intresset började för 30 år sedan och har sedan följt med henne över hela världen. Genom sitt och makens jobb på Ericsson har det blivit några vändor utomlands, bland annat Saudiarabien, Egypten och 5,5 år i Manilla.


- Jag har bott på så många ställen, även i Sverige. Jag växte upp i Trollhättan och ville bort därifrån när jag blev större. Först blev det Göteborg men det var ingen storstad så jag skulle till Stockholm.

Hon fick jobb på Ericsson och träffade där sin man Rolf. Genom jobbet blev det en hel del utomlandsvistelse genom åren. Men också golf.


- Golf har betytt väldigt mycket för mig. Du vet golf är samma var man än kommer i världen. Genom den har jag fått många kompisar. Man spelar i kanske fyra timmar och sen pratar man om det i fyra timmar.


Genom sin syster fick hon tips om ett torp i Strömsholm och hon och Rolf köpte det som sommarstuga. För några år sedan valde de att flytta till Strömsholm permanent och sålde lägenheten i Stockholm. När Arboga Golfklubb sedan sökte ny kanslichef för ett par år sedan sökte hon jobbet.


- Jag hade väl aldrig trott jag skulle få det, men tänkte att jag söker väl. Jag har trots allt jobbat lite inom golf ute i världen. Och jag fick det.


Till att börja med pendlade hon men lärde också känna Arboga på vägen så att säga. Så när den stora skogstomten kändes för stor och torpet trots allt lite för ensligt beläget, ställde de sig i kö till en av de nybyggda bostadsrätterna i Åbrinken, en flytt hon inte ångrar.


- Arboga ligger helt fantastiskt vid Arbogaån. Vi har naturnära boende men har stadskärnan alldeles intill. Det är så gemytligt med alla små affärer som faktiskt har det mesta man behöver, riktig småstadscharm. Dessutom har Arboga ett bra kulturutbud med konst, musik och teater med mera.


Arboga Golfklubb håller en hög standard.

- Andra banor har haft problem att få i ordning greener men vi har haft jättefin bana ända sedan vi öppnade. Vi har en duktig greenkeeper som har varit med några år

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: