Eldsjäl - Lars Samuelsson

Pingis är livet! Efter att som framgångsrik Arbogaföretagare ha varit borta från sporten i drygt 45 år, kunde han inte låta bli längre. Sedan ungefär tio år tillbringar Lars Samuelsson två kvällar i veckan i Arboga Bordtennisklubbs lokaler i Sturehallen.

- Arboga är en fin föreningsstad, säger Lars Samuelsson. Vi har många aktiva föreningar med duktiga ledare.

Bordtennisklubben har en stor verksamhet för yngre. I dag har klubben 85 medlemmar och träningar flera gånger i veckan.

- Det är bra hjärngympa att spela pingis. Spelet är så snabbt att det gäller att vara med på motståndarens rörelser. Man får verkligen tänka, säger han. Det är inte bara att sätta fram racketen.

 

I samband med att Lars Samuelsson kom tillbaka till spelandet var Arboga Bordtennisklubb i fara. Samtidigt kom en av de tidigare storspelarna tillbaka, Göran Allvin, och en ny styrelse tog över. I dag har pensionärerna Göran Allvin och Toni Borg, en av Sveriges bäste spelare när det begav sig, öppna ungdomsträningar två dagar i i veckan.

 

- Vi har ett stort föreningsliv i Arboga. Jag tror det hänger ihop med Arboga som småstadsidyll, många duktiga ledare som driver verksamheten. Det är väldigt roligt och viktigt att det finns saker att sysselsätta sig med. Att det finns duktiga ledare är förutsättningen.

Lars Samuelsson är inte med att träna ungdomarna, däremot är han ofta med som funktionär vid olika tävlingar som han tycker är kul. Han menar att det är viktigt att även de minsta får arrangemang som känns att de är på riktigt.

 

Han återkommer till att spela pingis är bra hjärngympa.

- Det kanske är fel sätt att beskriva det, men faktum är att de som håller på med pingis får hjälp med att träna hjärnan, det är viktigt inte minst när man börjar komma upp i åldrarna.

 

Lars Samuelsson är född och uppvuxen i Arboga och har varit stan trogen i alla år. Innan kärleken till pingisen drog honom tillbaka till föreningslokalen, har han ett förflutet som en av Arbogas mest framgångsrika företagare. Sedan många år har han lämnat över familjeföretaget Samuelssons Måleri till nästa generation, men är fortfarande med och jobbar som pensionär.

- Arboga är fint, det finns många fina verksamheter här. Pingisen förstås, men också brottning, ishockey, fotboll och den nya sporten padel, säger han. Det finns många fler.

- Ett stort aktivt föreningsliv är viktigt för en levande stad och det har vi i Arboga, säger Lars Samuelsson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: