Vatten och avlopp

Arbogas primära råvattentäkt är sjön Hjälmaren. Vattnet pumpas upp till vattenverket för rening och distribueras sedan till konsumenterna via cirka 11,2 mil vattenledningar. VA-verksamheten bedrivs sedan 2020 av det kommunala bolaget. Arboga Vatten och Avlopp (AVAAB).

Felanmälan
VA-taxa
SMS-tjänst vid avbrott
Lagar och regler

Aktuellt om vatten och avlopp

 • Vattnet stängs av i Götlunda på grund av vattenläcka
  AVAAB kommer att genomföra undersökningar av vattenledningarna i Götlunda för att lokalisera en vattenläcka. Vattnet kommer att stängas av den 2 augusti mellan klockan 23:00 och den 3 augusti klockan 03:00.
  Publicerat:
 • Vattenläcka i Arboga tätort
  Uppdatering. Vattenläckan är hittad och åtgärdad.
  Om vattnet är missfärgat, spola då en stund tills vattnet är klart igen.

  En akut vattenläcka uppstod under måndagen den 13 juni i Arboga tätort. Efter felsökning kunde läckan lokaliseras.
  Publicerat:
 • Uppdatering, läcklagning på Österled
  Arbetet med vattenläckan som uppstod i tisdags på Österled forsätter i helgen. Vi rekomenderar att boende på Österled 27 och 29 har vatten upptappat för att kunna dricka och spola toaletten. Avstängning av vattnet kan ske utan förvarning. Se till att alla vattenkranar är stängda under tiden vattnet är avstängt.
  Publicerat:
 • Planerad läcklagning på Österled (uppdaterad)
  Arbetet med att laga läckan på vattenledningen vid Österled kommer fortsätta imorgon fredag klockan 08:00.Under eftermiddagen idag kommer vattnet öppnas igen, så det kommer finnas vatten under natten. Imorgon fredag klockan 07:00 kommer vattnet åter att stängas av. Innan dess kan boende på Österled 27 och 29 tappa upp vatten för att kunna dricka och spola toaletten. Se till att alla vattenkranar är stängda under tiden underhållet pågår.
  Publicerat:

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: