Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledaren finns på vuxenutbildningen på Högskolecentrum. Genom vägledande samtal hjälper jag dig att strukturera dina tankar och frågor om yrken  eller studier.

Vi erbjuder alla vuxna i kommunen vägledning. Hit kan du komma för att prata framtid och drömmar. Utifrån ditt önskemål kan vi också ge dig information om studier, utbildningar och yrken vilket kan ge dig en klarare bild av vart du vill nå.


Ansökan till våra yrkeshögskoleutbildningar och kurser i klass görs via webben, Till våra övriga utbildningar söker du genom att träffa studie- och yrkesvägledaren. Ta alltid med betyg om du kommer för att göra en ansökan. Har du frågor om betyg, validering av kurser eller arbetslivserfarenhet kontakta studie- och yrkesvägledaren.

 


Hjälp med distansstudier


Läser du på distans på Hermods eller Arena Utbildning (före detta Exlearn/Miroi) via oss och har frågor kring lösenord, lärplattform eller kursinnehåll får du enklast hjälp via deras respektive support. För att ändra studietakt, förlänga eller avbryta en kurs kan du kontakta receptionen (0589-87476) eller studie- och yrkesvägledaren (0589-87479) på Högskolecentrum.


Hermods:

E-post: studerandeservice@hermods.se
Telefonnummer: 010-142 10 00 Öppettider: måndag-fredag 09.00-16.00. Kvällsöppet: måndag och onsdag 17.00-19.00.
Helg: lördagar och söndagar 12.00-15.00.


Arena Utbildning (fd Exlearn/Miroi Education):

Telefonnummer: 010-788 00 39

Öppet måndag, onsdag, torsdag: kl 8-11 och 13-15

Öppet tisdag, fredag: kl 8-11

E-post: arenautbildning@arenakoncernen.se

 

 

Studier på högskola och universitet


Nedan hittar du tips på användbara länkar om du har funderingar kring studier eller om du redan nu studerar.

 

  • Information om utbildningar på högskola/universitet och ansökan hittar du på Antagningen.För dig under 20 år.


Är du mellan 16-20 år och har hoppat av gymnasiet och saknar annan sysselsättning i form av jobb, studier eller praktik? Då kan du ta kontakt med kommunens ungdomskoordinator Marita Garman.

Hennes kontaktuppgifter:

marita.garman@arboga.se, 0589-87155 eller 073-765 74 86


Studerar du på Vasagymnasiet är det studie- och yrkesvägledarna där som du ska vända dig till för frågor kring arbete och studier.

 

Tester och vägledning


Nedan finns länkar till sidor där du kan göra olika tester och guider för att få tips om framtida sysselsättning som kanske passar dig. Kom ihåg att bara du vet vad som bäst passar dig.


Olika intressetester och guider till karriärvägledning hittar du via Arbetsförmedlingen.


Även Utbildningsguiden kan guida till vilken framtida sysselsättning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kan passa dig.


Söka jobb


På Arbetsförmedlingen hittar du lediga jobb som finns att söka. Du hittar även tips för hur du effektivt söker jobb och hur Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan hjälpa dig som är arbetslös.


Jobbsafaris lediga jobb hittar du här.


Nordjobb erbjuder sommarjobb i hela Norden och deras lediga tjänster hittar du här.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: